Appelcake

Ik vind appels-om-zo-te-eten erg lekker, maar alleen als ze knapperig en een beetje zuur zijn. Zacht en zoet, dan doe ik er liever iets anders mee. Dus ook als in aanleg lekkere appels te lang liggen en te rijp worden, verzin ik er een baksel omheen. Deze cake is alweer op, maar ik vond het ook zowat om met Sinterklaas niet over speculaas maar over appels te schrijven. Daarom nu pas dus.

Het ging om drie niet al te grote appels die nog op de fruitschaal lagen, en dat is niet genoeg voor een fatsoenlijke appeltaart. Dus appelcake. Met stiekem toch een sinterklaastintje eraan: gemalen amandelen door het beslag en een schepje mixed spice. Een Brits mengsel dat wel wat van speculaaskruiden heeft, alleen in verhouding minder kaneel en mét een flinke hoeveelheid korianderzaad. Mmm!

Nu ik het recept teruglees zie ik dat ik er om het geheel een boost te geven ook nog een scheut citroenlikeur doorheen geroerd heb. En een trucje om de cake niet té nat te laten worden en tegelijkertijd nog wat smaak toe te voegen: de stukjes appel eerst even bakken in een klontje boter en dan pas door het beslag roeren. Dan hebben ze zo’n lekker gekaramelliseerd jasje aan, binnen in de cake.

Vrij eenvoudig recept uiteindelijk, maar heel geslaagd. Een foto in close-up:

Appelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: