Zomertaarten zijn op voor je er erg in hebt…

Dat ik de laatste tijd niets gepost heb, komt niet doordat ik niets gebakken heb. Maar wel doordat de tijd soms ontbreekt om er een leuk verhaaltje over te schrijven. Terwijl ik juist altijd zeg dat deze blog ook voor mezelf is, om te onthouden wat ik allemaal gemaakt heb!:O

Daarom dus nu alleen even een kort overzichtje van de afgelopen tijd.

abrikozentaart en chocoladecake

Frambozenchocoladecake (onder) en abrikozentaart (boven)

Soms is het nog erger dan niet de tijd nemen voor een blogje: onder een stukje van de frambozenchocoladecake die ik maakte voor mijn nieuwe-huisfeestje. En daarboven, wat er over was van de abrikozenkaastaart met lavendel. (Niets dus) Geslaagd recept, dat blijkt! Alleen moet de razende reporter er de volgende keer iets eerder bij zijn…

Op hetzelfde feestje de al bekende sesamkoekjes met cranberries. Voor de verandering tarwevrij gemaakt, met speltbloem.

Sesamkoekjes met cranberries

Een week later had ik appels over, en de ingrediënten voor banketbakkersroom. Dat gebeurt hier wel eens zomaar. Vooral die laatste zijn niet lang houdbaar dus daar moest iets mee gebeuren. Het werden twee taarten: een ouderwetse appeltaart en een volgens een beproefd recept: bodem van korstdeeg blind voorbakken, pannetje banketbakkersroom koken. Het een in het ander scheppen, dan stukjes vers fruit erop (druiven in dit geval) en afbakken.

Appeltaart voor het bakkendruiventaart voor het bakken

Dat was voor ze de oven in gingen, en zo waren ze daarna:

Appel- en druiventaart

De appeltaart beviel iedereen het beste. Mij ook, de druiventaart vond ik wat vlak. Was wel spannend van tevoren geweest, want dit was het eerste taartje met appels van nieuwe eigen boom!

Weer een week later, volgende weekend: een tuinfeestje. Hiervoor vanwege tijdgebrek een taart gemaakt volgens een vergelijkbaar maar nog eenvoudiger beproefd recept: bodem van korstdeeg blindbakken, pannetje banketbakkersroom koken. Na afkoelen het een in het ander scheppen, dan stukjes vers fruit erop (nectarines deze week) en klaar. Het weer deed de rest.

Nectarinetaart

Ik heb die dag nog meer appels geplukt, maar die zijn tot moes geworden. Geen plaatje dus!

De laatste in deze rij is een citroentaart. Boven het recept, ooit uit de krant geknipt ook weer, stond ‘gewoon in de oven schuiven’. En hoewel ik een fanatieke bakker ben, ben ik ook wel een beetje gemakzuchtig. Dus àls het makkelijk kan…  Toen ik een verzameling citroenen in de schoot geworpen kreeg, schoot me dus direct dat recept te binnen. Nog nooit gemaakt, maar ik knip alleen iets uit als het me echt lekker lijkt en dan staat het dus op het verlanglijstje.

Het werkt! Gewoon in de oven schuiven leverde een heel lekkere, romige citroentaart op. Terwijl in een pannetje citroenvla koken binnen de kortste keren zorgt voor een zure waterige massa met klontjes…. brrr

Tarte au citron

2 Reacties to “Zomertaarten zijn op voor je er erg in hebt…”

  1. martinemussies Says:

    Mmmm! Superlekker was de nectarinetaart. En de anderen vast ook. Ik kom gauw weer een keertje proeven. Liefs! xMM

  2. Maria Says:

    Is dat even heerlijk, zo’n update! Wil nu ook iets bakken, mmm! Maar beter naar bed gaan, misschien. Liefs xx!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: