Limoentaart met aardbeien

Eindelijk!

Deze week heeft een elektricien een extra stopcontact in mijn keuken gemaakt, op een aparte groep. Dus nu kan ik mijn oven ook in mijn nieuwe huis gebruiken zonder dat ik bang hoef te zijn dat ineens het licht in de kamer uit gaat.

En meteen kwam ik in de nieuwste Smaakmakend een recept tegen voor limoentaart van maïsmeel en amandelen (en limoen natuurlijk) met aardbeien: de superzomertaart. Dat kunnen we wel gebruiken met dit weer. Bijna alle ingrediënten bleek ik ook nog eens al in huis te hebben, alleen vers fruit nog niet. En met de amandelen heb ik een beetje gesmokkeld: normaal gesproken maal ik ze met mijn supersonische amandelmolen. Dan zitten er wat grovere stukjes tussen, maar ik houd wel van die bite. Alleen heb ik mezelf natuurlijk net nu een polsblessure aangedaan, dus voordat dat écht over is ga ik er geen halve kilo noten doorheen draaien (met de hand dus). Gelukkig bestaan er zakjes kant-en-klaar amandelmeel.

Bakken uit zakjes en potjes!

De taart is heerlijk kruimelig en toch kleverig, en combineert heel goed met de aardbeien die nog een nachtje gemarineerd zijn in oranjebloesemwater. Inderdaad een heerlijke zomertaart, en hij viel dan ook zeker in de smaak bij iedereen die zaterdag kwam kijken naar het honingoogsten. Recept mag blijven!

stukje aardbeilimoentaart

En vooruit, nog eentje dan voor we eraan beginnen, omdat buiten alles zo mooi in bloei staat.

aardbeilimoentaart tussen de bloemen

Eén reactie to “Limoentaart met aardbeien”

  1. Aranka Says:

    Mmm limoen en aardbeien, ik verlang nu al weer naar de zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: