Wortellimoencake

Worteltjestaart bevat meestal weinig bloem, en is een beetje cake-achtig, dus wilde ik eens proberen of dat ook glutenvrij zou kunnen. En voor de uitdaging ook maar meteen zonder suiker. Ik verwachtte dat het, net als veel andere worteltaarten, lekker klef zou worden. Eerst een foto van de geraspte wortel, omdat dat zo mooi oranje is.

versgeraspte wortel

Een cakebeslag gemaakt van eieren (dat moet bij glutenvrij anders plakt het niet), honing, limoen, gember, kruidnagel, maizena, bakpoeder en rijstebloem. En daar de wortel doorheen. Dat wordt een zalmroze beslag, zag er interessant uit:

Beslag voor wortellimoencake

Bakken en… grote verrassing wat het resultaat zou zijn. Niet klef en donker, maar stevig met oranje sliertjes. Dat is zo stevig is komt in elk geval voor een deel doordat ik niet alleen gewone rijstebloem had gebruikt, maar ook kleefrijstebloem. Verder was ie niet echt zoet en de kruidnagel overheerste nogal. Best lekker, maar niet echt iets wat je bij ‘cake’ verwacht. Meer iets voor onderweg tijdens een stevige wandeling. Misschien dat ik nog eens ga proberen een ‘echte’ carrotcake zonder bloem te maken. En dan uitgaan van een bestaand goed recept bijvoorbeeld:)

Puntje wortellimoencake

Eén reactie to “Wortellimoencake”

  1. martine Says:

    Hmmm, lekker lekker! 🙂 Verheug me nu al op jouw koekjes 😉 xMM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: