Kweeperen: tarte tatin en cake

Deze zijn alweer van een tijdje geleden en dus allang op, maar ze waren zo lekker dat ze nog wel een plekje in de fotogalerij verdienen. Tegenwoordig kun je in oktober kweeperen kopen, niet alleen bij obscure winkeltjes en delicatessenzaken, maar zelfs op de markt. En daar moet ik dan natuurlijk vanalles mee doen. Eerst koken, van het kookvocht gelei maken (die overigens een beetje mislukt is, want wel erg dun, maar dat nodigt weer uit tot creatief doen).

De gare peren zelf heb ik verwerkt in een tarte tatin. De eerste taart die ik in mijn nieuw gekregen silver anodised vorm maakte – en hij doet het geweldig:) Ook met simpelweg een recept uit Allerhande (al doen ze daar niet aan kweepeer, maar een recept helemaal volgen vind ik toch veel te lastig). Resultaat:

Kweeperen tarte tatin in vorm

De karamel was er een beetje overheen komen bubbelen, ambachtelijk noemen we dat. Omgekeerd werd het dit:

Kweeperen tarte tatin op bord

En de rest van de kweepeer had ik verstopt in een cake. Suiker en boter erop gedaan, met het idee dat dat dan in de oven een karamellaagje zou worden ook. Dat werkt dus niet, het loopt erlangs. Maar toch heel lekker!

Kweeperencake

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: