Kokospiramides

De laatste tijd komt het veel te weinig van bakken. Dus toen ik gisteren een dagje keuken had ingepland, kon daar ook best een eenvoudig baksel tussendoor. Voor alle andere dingen had ik de oven toch niet nodig.

Dit wereldrecept had ik al een tijd geleden overgepend uit hetzelfde Zweedse boek als waar de haverkletskoekjes uit komen. Moest dus wel goed zijn, ging ik van uit. En heel kort, eigenlijk niet meer dan ‘gooi de ingrediënten bij elkaar en bak’. Prima voor tussendoor.

Maar wereldrecept? Ja, een Zweeds boek dus, maar bij piramides denk ik toch eerst aan Egypte. Hoewel ze er door de kokos besneeuwd uitzien, en daarvoor moet je toch weer ergens anders zijn. En verder nog limoen en rum, dat geeft ze wat Cubaans bloed. Kortom, fusionkoeken.

Het mengen van de ingrediënten ging inderdaad heel eenvoudig. Alleen het ‘vorm er piramides van’ leverde nog wat problemen op. Er zit namelijk geen grammetje bloem in, alleen maar kokos. En dat maakt het deeg nogal brokkelig. Probeer dan maar eens met je handen keurige piramides met een vierkante basis en strakke zijden te vormen…

Je raadt het al, niet gelukt. Maar ze zijn van boven smaller dan aan de basis, en de onderkant is in elk geval wel mooi plat.

Kokospiramide

Ook bij het eten kruimelen ze nogal, maar dat geeft niet. Sneeuw hoort in vlokjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: