Pruimentaarten

En de volgende taart, dat zijn er meteen twee. Deze tijd van het jaar is geweldig voor fruittaartliefhebbers zoals ik. Kort geleden nog een overschot aan bramen, en voor dat dat op is vallen de pruimen letterlijk uit de bomen. En omdat fruit, om te citeren uit een krantenknipsel dat ik gisteren tegenkwam bij het inplakken van recepten, nergens goed voor is (behalve om taart van te maken), pruimentaarten dus!

Tussen de knipsels zitten meerdere pruimentaarten, die op zijn minst allemaal een keer uitgeprobeerd moeten worden. Ik koos de pruimentaart met bitterkoekjes, omdat ik daarvoor het makkelijkst aan de ingrediënten kon komen. De vulling bestaat uit pruimen, bitterkoekjes (wie had dat gedacht) en een bijna niet gebonden room. Maar omdat de taart zo laag is, kan dat wel, de vulling stroomt er niet uit als je er een stukje van snijdt.

Pruimenroomtaart

Stukje pruimenroomtaart

Toen had ik nóg meer pruimen, en een klein restje deeg in de vriezer van de perenroomtaart. En een restje slagroom. En ook nog een aangebroken potje pruimenjam. Dat werd dus, alles bij elkaar gegooid, nog een minipruimentaartje. In een vormpje waar je zo’n mooi kartelrandje van krijgt. Door de combinatie van room en jam werd deze vulling prachtig roze.

Klein pruimentaartje

Uitgebakken had ik nóg meer slagroom over, die heb ik maar in de soep gegooid. Maar anders hebben we voor dit soort gevallen natuurlijk altijd de haverkletskoekjes nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: