Aardbeienslagroomtaart

Het begon allemaal met een potje jam, zelfgemaakte aardbeienjam. Collega Willem had het gekregen maar hij wist niet zo goed wat hij ermee moest, want hij at bijna geen jam. Probeerde het dus aan zijn collega’s te slijten, maar daar zitten blijkbaar weinig zoetekauwen tussen. ‘Ik maak er dan altijd taart van’, zei ik. Dus de deal was snel gesloten: hij zou de jam meenemen, ik er taart van maken.

Nou komt er bij een taart natuurlijk wel iets meer kijken dan een potje jam. Écht toveren, dat kan ik niet. De basissmaak lag vast: aardbeien. En om die goed te laten uitkomen besloot ik het heel eenvoudig te houden. Slagroomtaart met jam en verse aardbeien. Niet te veel slagroom want daar houd ik zelf weer niet van, maar net een laagje om het wat smeuïger te maken. En om de aardbeien goed vast te plakken natuurlijk. Eerst op jacht naar lekkere aardbeien. Ik houd een heel simpele regel aan: als ze zoet ruiken zijn ze goed. Dan sta je daar in de winkel te snuffelen… maar het was in een keer raak.

’s Avonds een biscuitbodem gebakken, en ’s nachts af laten koelen. De volgende ochtend was het een kwestie van assembleren. Taartbodem, (zelf!) geklopte slagroom, jam en aardbeien.

Alle ingrediënten om een taart mee samen te stellen

Bodem doorsnijden, vocht van de jam erover druppelen, dun laagje slagroom en dan de stukjes aardbei uit de jam.

Onderste laag van de aardbeientaart

Bovenste helft van de cake erop, beetje aanduwen (dus uit voorzorg niet de slagroom tot de rand smeren, dan wordt het zo’n knoeiboel) en afmaken. De rest van de slagroom en daar hele ontkroonde aardbeien in gedrukt. Niet te zuinig met dunne plakjes. Dat kan vast mooi zijn, maar deze moest flink naar aardbei smaken. In een doos, en mee uit werken. Hij is schoon op gegaan. Zei ik iets over geen zoetekauwen?

Aardbeienslagroomtaart in doos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: