Bramenclafoutis

Augustus is bramenmaand. En omdat braam een soort onkruid is, staat het park er hier vol mee. Dus stappen aan het eind van de middag forensen van de fiets, om een handje te plukken. Leuk gezicht is dat! Alleen met het weer van de afgelopen dagen zie je die zomerse frivoliteit een stuk minder.

En het heeft ook zijn effect op de bramen gehad: ze zijn wel zacht maar niet erg zoet. Daarom besloot ik mijn volle emmertje ergens in mee te bakken. Dat werd een clafoutis, volgens een recept uit de Allerhande. Ik heb alleen wel de wodka vervangen door kersenlikeur omdat ik het eerste niet had – en dit haalt de smaak van de bramen ook nog wat op.

Het blijft vooral een zoet hapje, niet zo uitgesproken van smaak, maar het ziet er mooi uit:

Bramenclafoutis

en dan moet er eigenlijk nog een dikke witte laag poedersuiker op...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: