Zomer = zwartebessentaart

Er is maar een ding dat echt niet mag ontbreken in de zomer: een zwartebessentaart. Half juli zijn ze rijp heerlijk om zo te eten, maar minstens zo lekker in een taart. En omdat ze vrijwel nergens te koop zijn, is het nu of nooit met zo’n taart. Afgelopen weekend heeft een van de struiken meer dan genoeg opgeleverd, waarvan het grootste deel dus plukvers direct de taart in ging.

Dit was een heel eenvoudig recept: korstdeeg, bak bessen erin, afdeklaagje met amandelen eroverheen smeren en bakken maar. En dan aan het eind van de middag buiten opeten. Maar eerst rustiek op de foto tussen de klaver en gegarneerd met zijn eigen blad:

Zwartebessentaart met amandellaagje

Het oorspronkelijke recept was met kersen, maar dit is waarschijnlijk lekkerder. In elk geval intenser van smaak, en het origineel was waarschijnlijk te zoet geweest. Hij smaakte zo goed dat we ‘m warm verorberd hebben, toen viel alles wel uit elkaar… het ene stukje dat nog over was was de volgende dag veel steviger. Maar omdat behalve de smaak ook de kleur heel intens was toch even een foto:

Aangesneden zwartebessentaart

En wat ervan over bleef? Dieppaarse tongen!

2 Reacties to “Zomer = zwartebessentaart”

  1. Annemieke Says:

    De taart ziet er heerlijk uit op de foto! Jammer dat het recept zo summier beschreven staat. Ik zou hem graag maken, maar heb toch een volledige versie nodig.

    • taartenenmeer Says:

      Komt ‘ie: Een korstdeeg kneden van 150 g bloem, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eidooier en 100 g koude boter. Bodem en rand (ongeveer 2 cm hoog) van een vorm van 26 cm ermee bekleden. Gaatjes erin prikken, bestrooien met een flinke eetlepel maïzena. Dan een halve kilo zwarte bessen erin. Die eerst eventueel nog mengen met wat extra maïzena, dan lekt de taart wat minder dan ie bij mij deed.
      Dan een eidooier mengen met 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels slagroom, 15 g maïzena en 100 g geschaafde amandelen. Over de bessen verdelen en een beetje aandrukken.
      In een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 3 kwartier bakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: