Frisse cheesecake

De afgelopen dagen was het veel te heet om de oven aan te hebben. En eigenlijk ook om taart te eten. Maar je bent een taartenbakker of niet, dus… dan verzin je maar wat. Het enige wat met deze tropische temperaturen eigenlijk nog wel kan, is cheesecake. En dan vooral ook koelkastkoud eten.

De koekjes moesten op, dus die konden mooi als bodem dienen. Kwam dat even goed uit!

Ik heb voor de vulling een mengsel van ricotta en Turkse yoghurt gebruikt en om hem wat zomerser te maken, frambozenjam erdoorheen geroerd. Die was mooi dieproze, maar na het bakken meer paars. Ook mooi, maar een onverwacht effect!

Voor de hoeveelheid eieren en de baktemperatuur (laag! het is niet de bedoeling dat ‘ie bruin wordt)  ben ik te rade gegaan bij de cheesecakes van de New Yorkse bakkerij Magnolia. De rest van het recept is eigen verzinsel, weer een experiment dus. Maar uitzonderlijk goed geslaagd, hier hoeft helemaal niets aan verbeterd te worden. Behalve dan, dat de volgende wel wat groter mag:)

Frambozencheesecake, lekker met aardbeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: