Twee zware taarten

Het is een drukke week, ook in de keuken. Vandaag twee taarten op bestelling. Voor deze ‘klant’ heb ik al eens eerder een gemberroomtaart gemaakt en die was goed bevallen, dus graag weer. Dat is een cake-achtige taart met veel slagroom in het beslag. Zwaar dus, ook al je hem optilt. Maar lekker, als je tenminste van gember houdt. Omdat we komende week wat verjaardagen in kleine kring te vieren hebben, heb ik er voor eigen gebruik in een moeite door nog een kleintje bijgemaakt.

En de tweede taart van de bestelling, daar zou ik even over nadenken. Graag ook iets met een stevige structuur, want ze moeten mee in de trein. En in een kartonnen doos zijn ze toch kwetsbaar… Voorstel: chocoladetaart met frambozen. Ook deze taart heb ik niet zelf bedacht, maar toen ik een stukje kreeg vond ik hem zo lekker, dat ik meteen het recept heb gevraagd. En nu dus zelf ook gemaakt.

Het is een soort brownie, dus er zitten heel wat chocoladerepen in. Beter kan niet, als je chocoladetaart maakt. En dan met frambozen, het ultieme fruit om chocola nóg lekkerder te maken – voor zover dat kan tenminste. Jammer dat ik nu alleen de foto nog maar heb!

Gember- en frambozenchcoladetaart in doos

Eén reactie to “Twee zware taarten”

  1. Martine Says:

    Ooooh, het water loopt me in de mond! Ik houd van gember én van frambozen én van chocolade en als ik me niet vergis hadden wij die combinatie ooit eens in een toetje? 🙂 De taarten lijken me zalig. Heb je wel geproefd? En waren ze net zo lekker als ze eruit zien? Liefs xMM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: