Rabarberpudding

Vandaag tuinfeest. Dat is een barbecue, en sommige tuinders nemen nog iets extra’s mee. Toetjes bijvoorbeeld. In deze tijd van het jaar is er nog niet zo veel dat bruikbaar is – wel spinazie en radijsjes maar die doen het niet zo goed boven een gloeiend vuurtje. Maar ik had nog – rabarber. Dus rabarberpudding gemaakt, succes gegarandeerd.

Het is een Amerikaans recept dacht ik, misschien Engels. In elk geval is het niet direct wat je verwacht, maar Angelsaksen hanteren nou eenmaal een wat bredere definitie van het woord pudding dan wij tegenwoordig.  (Dit is niet de plaats voor een etymologische verhandeling, maar het is wel interessant!)

Eigenlijk is het gare rabarber, zoet en het uitgelopen sap een beetje gebonden, en daaroverheen cakebeslag. Schoon op gegaan:)

Rabarberpudding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: