Rabarbertaart met schuim

LENTE LENTE LENTE

En dus is het tijd voor rabarber. Rabarbermoes, gestoofde rabarber en natuurlijk rabarbertaart. Uit het Grote Bakboek: rabarbertaart met glazuur. Dat was de enige waarvoor ik alle ingrediënten toevallig in huis had. De taart bestaat uit drie lagen: eerst een soort dik cakebeslag en daarop stukjes rabarber, die in de oven vanzelf gaar worden.

Cakebeslag met stukjes rabarber

Op het plaatje in het boek staat een dichte vorm, maar in het recept staat dat je een springvorm moet gebruiken. Dat is wel handig met eruit halen, maar moet er geen bakpapier in? Ik besloot voor deze ene keer het recept heel precies te volgen, dus de vorm alleen maar ingevet. Helaas, helaas, hij lekt toch een klein beetje, en waar ik niet aan gedacht had: springvorm is aluminium en dat wordt zwart als je er rabarber in warm maakt… Volgende keer dus toch een papiertje ertussen 😀

Als de taart bijna klaar is gaat er nog een laag van wat in de vertaling glazuur heet overheen. Hier heb ik een beetje gesmokkeld met de ingrediënten: dikke yoghurt in plaats van crème fraîche. Moet kunnen want dat doe ik anders ook altijd. Het ‘glazuur’ bestaat verder vooral uit eiwit, dus het is meer een schuimlaag, die zacht blijft door de yoghurt. Leuk idee, ga ik vaker doen!

Rabarbertaart met schuimlaag

En is dit nou lekker? Ja dit is heel lekker!

Eén reactie to “Rabarbertaart met schuim”

  1. Maria Says:

    Mmmm! Ik wil ook 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: