Krokante honingkoek

Geïnspireerd door verhalen over een imkercursus besloot ik honingkoek te maken. En omdat het de hoogste tijd was om weer eens ergens haver in te verwerken (toch lichtelijk verslaafd), zou het honingkoek met een krokant haverlaagje worden. Kan dat? Ja, het blijkt te kunnen. Al heeft de toplaag wel de neiging eraf te kruimelen.

Omdat het een probeersel was wilde ik een kleine vorm, liefst vierkant. Want dat past toch beter bij koek dan een ronde. Die had ik niet, dus wat geïmproviseerd met bakpapier en paperclips. Werkt prima!

Van bakpapier en paperclips ene cakevorm geknutseld

Simpel honingkoekbeslag erin, met alleen wat anijs. En daarbovenop een laagje van havermout, boter, suiker en kaneel. Tegen de tijd dat de koek gaar is, is de haverlaag krokant.

Honingkoek met krokant haverlaagje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: