Paasbroodjes

Tijd voor paasbroodjes. Eerder heb ik wel klassieke stollen gebakken, compleet met zelfgemalen spijs. Zonder witte bonen! Maar om de een of andere reden associeer ik Pasen met Grieks, dus dit jaar wilde ik Griekse paasbroodjes. Terwijl ze het daar nu nog niet vieren. Ik dácht dat, maar dit jaar blijken westers en orthodox Pasen toevallig samen te vallen! Komt helemaal goed uit dan.

In mijn nieuwste Griekse kookboek staat een spannende: niet met gekleurde eieren erin verwerkt (ook leuk), maar met amandelen en chocola. Het deeg blijkt heel soepel, rubber zal ik niet zeggen want dat klinkt zo vies, maar je kunt het goed in vorm trekken. En nog handiger: het plakt niet. Direct op het aanrecht uitrollen dus. Dan in kleinere lapjes snijden en de vulling erover verdelen, en van elk lapje een rolletje maken:

Brooddeeg met vulling

Echte paasbroodjes horen gevlochten te worden. Deze dus ook. En dan komt er aan de buitenkant nog wat losgeklopte eidooier op, zodat ze na het bakken een mooi kleurtje hebben, en wat geschaafde amandelen eroverheen. Helaas plakt het deeg ook niet zo goed aan zichzelf, maar met flink knijpen lukt het wel om de rolletjes gesloten te houden en de uiteinden van de vlecht bij elkaar:

Gevlochten paasbroodje voor het bakken

In de oven zijn ze op sommige plaatsen toch opengebarsten, ziet er wel spectaculair uit! En nu is het afwachten of ze ook zo smaken, morgen na het paasontbijt weten we meer. Aan de vulling zal het in elk geval niet liggen…

Bruingebakken paasbroodjes

Eén reactie to “Paasbroodjes”

  1. Maria Says:

    Mooi! x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: