Haverkletskoekjes

Vanochtend de perfecte huisvrouw uitgehangen:D met een koekjesrecept dat ik had overgeschreven toen ik laatst bij Maria was. Een Zweeds boek, ik weet alleen niet meer hoe het heet, waar een heleboel water-in-de-mondbaksels in staan. Gelukkig wel vertaald. Deze had ik meegenomen omdat er een klein beetje slagroom in gaat, en ik had toen net een restje. Uiteindelijk heb ik daar iets anders mee gedaan, maar nu was het weer zo ver. En er zit haver in, heerlijk! Ik heb even een haverperiode, geloof ik.

Volgens het recept hoeven deze koekjes maar 4 minuten te bakken, maar ik doe ze langer. Misschien maak ik te grote balletjes (met 2 theelepels kun je ook flinke scheppen nemen), of horen ze zacht te blijven. Maar ik heb ze juist liever met een knapperig randje. Kan me niet herinneren of er in het boek een foto bij stond, dus ook niet of ze erop lijken. Maar ze zijn zo erg lekker!

Afkoelende haverkletskoekjes met knapperig randje

En waarom kletskoekjes? Omdat ze, net als kletskoppen, beginnen als bolletje op de bakplaat en tijdens het bakken uitlopen tot koekjes. Ze hebben alleen geen klets nodig, ze kunnen het helemaal zelf. Nog even een close-up voor de randjes, die toch ook wel erg op kletskoppen lijken:

Haverkletskoekjes in close-up

Eén reactie to “Haverkletskoekjes”

  1. Maria Says:

    Mjammie! Het boek heet “a piece of cake”, geschreven door Leila Lindholm. Ik kom eraan!!! (dinsdag ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: