Appelamandeltaart

Als je een taart maakt om weg te geven aan iemand die vooral van appeltaart houdt, dan maak je een appeltaart. Maar ik geef er dan natuurlijk wel een draai aan. In dit geval was dat een vulling waarin de appels zich wentelden in een romige amandelvulling. Een heel nieuw recept, dus moest ik hem eerst proefbakken. Dat werd een klein taartje waar ik nog niet helemaal tevreden over was. Hij lekte, dus de oven werd vies. Maar de puntjes bleven redelijk in vorm, dat was ook precies het idee achter de extra vulling.

Puntje van de kleine appelamandeltaart

Alleen de smaak mocht nog wel wat sterker. Dus de oven schoon geschrobd en toen definitief gemaakt. Wat minder natte appels, minder slagroom, meer citroen en een beetje amaretto erdoor. Of deze nou helemaal goed smaakte weet ik niet, want weggegeven (ik kreeg wel een stukje aangeboden, maar wat je voor een ander maakt ga je toch niet zelf opeten?! Bovendien had ik al heel wat taart achter de kiezen;)). Maar hij zag er in elk geval goed uit:

Grote appelamandeltaart

Jammergenoeg lekte deze ook nog een beetje, dus dat wordt weer oven soppen…

2 Reacties to “Appelamandeltaart”

  1. Martine Says:

    Oeh, dat ziet er lekker uit, zeg! Mjummie! Potentieel lekkende taartjes zet ik trouwens altijd in twee vormen, dus met een grotere eromheen, op bakpapier en/of folie. Helpt goed. Veel liefs van Martine, die helemaal blij is dat jij haar wilt helpen met het notenwerkje! 🙂 x

    • taartenenmeer Says:

      Dat is slim:) Volgende keer doe ik ook zoiets. Nu vond ik natuurlijk vooral dat het gewoon al helemaal goed was 😀 Hij had wel bakpapier, maar dat was meer om ‘m netjes in een taartdoos te kunnen tillen. Niet groot genoeg om lekken tegen te gaan. Dus nu zit ik met de aangebakken oven;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: