Sneeuwschuimpjes

Overgeschoten eiwitten worden bij mij al snel schuimpjes. En hoewel je het met al die regen nu niet zou zeggen, was het hier de afgelopen dagen mooi wit buiten. Genoeg inspiratie dus om eens echte sneeuwschuimpjes te maken. Behalve eiwitten heb je daar twee dingen voor nodig: een lage oventemperatuur en echt witte suiker. Dat eerste was geen probleem, het tweede eigenlijk ook niet. Ik gebruikte voor de verandering eens basterdsuiker, want de kristalsuiker die ik in huis heb is ‘half wit’, niet dus eigenlijk.

Resultaat:

sneeuwwitte schuimpjes

Aan welke van de twee het lag weet ik niet, maar ze waren een beetje gaan lekken. Suikerstroopje. Op zich niet zo erg, ze zien er alleen wat minder ijzig uit. Plakkerig zijn ze toch wel. En door mijn geheime ingerediënt smaken ze toch nog (an)ijzig:)

Helaas, door de hoge luchtvochtigheid hier waren ze vandaag erg klef geworden, dus ik heb ze nog even opnieuw gebakken op een iets hogere temperatuur. Waarbij de uitgelopen suikerstroop gekaramelliseerd is. Niet meer sneeuwwit nu, helaas. Maar wel lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: